Verlies- en rouwtherapie
 

 

 

Balans kwijt

Een groot verlies is altijd zwaar om te dragen. Het kost tijd om de balans terug te vinden en opnieuw te ontdekken wie je bent en wat je wilt. Maar soms is het te zwaar. Dan werk je keihard en lukt het toch niet om in evenwicht te komen.

 

 

In balans zijn betekent niet dat je altijd gelukkig bent of dat het leven nooit meer zwaar is. In balans zijn betekent dat je begrijpt en accepteert wat je emotioneel voelt en fysiek ervaart. Zo zijn buikpijn en verdriet bijvoorbeeld volkomen logische gevoelens na het overlijden van iemand die je liefhad, na een moeilijke echtscheiding of nadat je gediagnosticeerd bent met een chronische ziekte. Door niet te vechten tegen deze gevoelens maar ze de ruimte te geven zullen ze snel minder worden.

 

Soms lukt het niet om je gevoelens te verzachten en blijven ze in de weg zitten. Dan is de kans groot dat het grote verlies van nu een trigger is die oude verlieservaringen naar boven haalt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het overlijden van (groot)ouders of een vriend(in); gepest worden en er niet bij mogen horen; een verbroken vriendschap of liefde; een kwetsende jeugd of een andere traumatische gebeurtenis. Deze ervaringen kunnen je diep hebben geraakt. Het kan je kijk op jezelf en andere mensen hebben veranderd waardoor een nieuw verlies harder aankomt en moeilijker te (ver)dragen is.

 

Wat helpt is teruggaan naar die tijd. Wat dacht en voelde je op dat moment? Wat had je in die tijd nodig en heb je niet gekregen? Wat maakte het zo heftig voor je? Waar heeft het je bang voor gemaakt? Bij mij ben je welkom om samen op zoek te gaan naar de antwoorden en weer in balans te komen.

 

 

 

 

Samen op weg naar herstel

'Ik luister naar je.
Warm en betrokken.
Bel of app 06-51611366
voor een inhoudelijke
en kosteloze ontmoeting.
Of stuur een e-mail naar
hetty@praktijkcadans.nl'.

 

 

 

 

    registratienr. 9444

 

   registratienr. 210520R

 

   registratienr. 461022988
Cadans heeft de Registratie Plus bij Registerplein, kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals