Verlies- en rouwtherapie
 

 

 

De scherven oprapen

Een groot verlies kan voelen alsof je leven uit elkaar is gespat. Praktisch en financieel kan het allerlei moeilijkheden veroorzaken. Je moet op zoek naar oplossingen maar hebt de energie en concentratie hier niet voor. Maar ook emotioneel kun je het gevoel hebben dat je gebroken bent. Hoe raap je de scherven dan weer op en lijm je ze aan elkaar? Passen ze nog wel? Kun je ooit nog dezelfde worden als die je was voor het verlies?

 

 

Alles wat je meemaakt in het leven zorgt voor verandering en groei. Meestal gaat dat geleidelijk. Het is een natuurlijk proces dat hoort bij het ouder worden en het opdoen van nieuwe ervaringen. Maar als je leven ineens op zijn kop staat dan is de verandering groot. Het zorgt ervoor dat je jezelf vragen gaat stellen? Is dit het leven wat ik wil leiden? Is dit wie ik wil zijn? Wie ben ik nu nog? Wat betekent het leven eigenlijk? Wat is de zin van alles?

 

Grote levensvragen horen bij een groot verlies. Het laat je nadenken en twijfelen. Meestal blijven de scherven dan ook een tijdje liggen. Je kijkt ernaar, je wikt en je weegt, je praat erover met andere mensen. Je kunt tot conclusie komen dat het goed was zoals het was. Dan lijm je de scherven weer aan elkaar en accepteer je de breuklijntjes als littekens van het leven. Je kunt ook tot de conclusie komen dat het anders moet. Dan pak je de scherven bij elkaar en creëer je iets nieuws, een betere versie van jezelf of een ander leven.

 

Het kan ook zijn dat het je niet lukt om de scherven op te rapen en aan elkaar te lijmen. Je blijft je gebroken voelen, ook na een lange tijd van proberen. Bij mij ben je welkom om te praten over de scherven en wat ze voor jou betekenen. Samen lukt het om iets nieuws te creëren of ze aan elkaar te lijmen.

 

 

 

 

 

Samen op weg naar herstel

'Ik luister naar je.
Warm en betrokken.
Bel of app 06-51611366
voor een inhoudelijke
en kosteloze ontmoeting.
Of stuur een e-mail naar
hetty@praktijkcadans.nl'.

 

 

 

 

    registratienr. 9444

 

   registratienr. 210520R

 

   registratienr. 461022988
Cadans heeft de Registratie Plus bij Registerplein, kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals