Verlies- en rouwtherapie
 

 

 

Op verhaal komen

Je hebt heel wat achter de rug. Er is veel gebeurd. Dan voelt het fijn om aandacht te krijgen voor jouw verhaal. Erover praten met anderen kan de pijn verzachten. Het kan ook zorgen voor een andere kijk op het verlies.

 

 

Het lukt niet altijd om die steun in je directe omgeving te krijgen. Misschien wil je hen niet belasten? Misschien weten zij niet wat ze moeten zeggen? Een overlijden kan ongemakkelijke gevoelens oproepen bij mensen. Het raakt de angst voor de dood en kan oud zeer naar boven halen. Het resultaat is dat jij er alleen voor staat. Bij wie kun jij terecht en op verhaal komen?

 

Ook tijdens het leven kun je iemand verliezen bv. aan dementie, niet aangeboren hersenletsel, een zware depressie. De ander leeft nog maar is veranderd of herkent je zelfs niet meer. Dat zorgt voor chronisch verdriet dat je maar moeilijk kunt delen. Je kunt het gevoel hebben dat andere mensen het niet snappen. Je kunt je erg alleen voelen staan in dit verdriet. Hoe moet het verder?

 

Een verlies dat vaak wordt onderschat is het afscheid moeten nemen van een toekomstbeeld zoals een gezond lichaam, het krijgen van kinderen, een gelukkig huwelijk of je carrière. Het is moeilijk zichtbaar en invoelbaar. Als je erover praat, komen mensen vaak met concrete oplossingen die voor hen persoonlijk hebben gewerkt. Het zijn goed bedoelde woorden maar ze helpen je niet.

 

Na een groot verlies heb je soms meer nodig dan de mensen in je eigen omgeving kunnen bieden. Ze willen je wel helpen maar zeggen soms net de verkeerde dingen of hebben moeite met hun eigen gevoelens. Bij mij ben je van harte welkom om op verhaal te komen.

 

 

 

 

 

Samen op weg naar herstel

'Ik luister naar je.
Warm en betrokken.
Bel of app 06-51611366
voor een inhoudelijke
en kosteloze ontmoeting.
Of stuur een e-mail naar
hetty@praktijkcadans.nl'.

 

 

 

 

    registratienr. 9444

 

   registratienr. 210520R

 

   registratienr. 461022988
Cadans heeft de Registratie Plus bij Registerplein, kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals